ΖΑΝΝΕΙΟ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ!

Το Ζάννειο Εκπαιδευτήριο συμμετέχει από την περσινή χρονιά στην πρωτοβουλία του  in action for a better world-Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο. Με προσανατολισμό την εκπαίδευση για την αειφόρο ανάπτυξη και την ανάπτυξη δεξιοτήτων για ένα καλύτερο μέλλον συνεχίζουμε να μένουμε in action!

Έτσι, τη φετινή σχολική χρονιά θα αξιοποιηθούν ευκαιρίες που προκύπτουν μέσα από την καθημερινή εκπαιδευτική διαδικασία και τα διάφορα γνωστικά αντικείμενα, τις οποίες θα συνδέσουμε με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ – SDGS (Sustainable Development Goals).

Μέσα από τον προβληματισμό για κοινωνικά, περιβαλλοντικά, τοπικά και παγκόσμια ζητήματα, τα παιδιά θα επεξεργαστούν θεματικές ενότητες που τα ενδιαφέρουν και θεωρούνται σημαντικές. Παράλληλα, θα αλληλεπιδράσουν και θα αναλάβουν πρωτοβουλίες για την επίλυση αυτών των ζητημάτων για έναν καλύτερο κόσμο.

Οι στόχοι των δράσεων:

  1. Η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων μας στην υιοθέτηση πρακτικών, που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής.
  2. Η εκπαίδευση της μαθητικής κοινότητας, των ενεργών πολιτών του αύριο, που θα φέρουν την αλλαγή στον κόσμο.
  3. Η αφύπνιση & ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας στην ανάπτυξη δράσεων συνεργασίας & παρέμβασης, στις τοπικές προκλήσεις

Τις δράσεις οργανώνει η Υπεύθυνη Εκπαίδευσης, κα Ελένη Λευκαδίτη σε συνεργασία με τον Διευθυντή του Δημοτικού, κο Δημήτριο Κέφη και τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου. Οι δράσεις των παιδιών θα αναδειχθούν με κάθε διαθέσιμο τρόπο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.