Δημιουργικές δραστηριότητες

Ο χρόνος που περνούν οι μαθητές στο Σχολείο εμπλουτίζεται με δημιουργικές δραστηριότητες που προσφέρουν νέες και διαφορετικές ευκαιρίες αλληλεπίδρασης.

Δημιουργικές δραστηριότητες

Μαθητές Προσχολικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν δημιουργικά και να αξιοποιήσουν τον εξοπλισμό του Σχολείου ώστε να διερευνήσουν, να εμβαθύνουν ή να ασχοληθούν με κάποιο θέμα. Οι δημιουργικές αυτές δραστηριότητες  μπορούν να οργανώνονται και να πραγματοποιούνται ανεξάρτητα από τη μαθησιακή διαδικασία.

Το διάλειμμα

Το διάλειμμα αποτελεί σημαντικό χρόνο για τους μαθητές οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους σε ελεύθερο πλαίσιο. Οι μαθητές μπορούν να απασχοληθούν σε πλήθος δημιουργικών δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια του διαλείμματος, κάποιες από αυτές είναι: εικαστικές δημιουργίες στο εργαστήριο εικαστικών, θεατρικό παιχνίδι, αθλητικά παιχνίδια, δράσεις στην βιβλιοθήκη του Σχολείου, παιχνίδια αλληλεπίδρασης εξωτερικού χώρου, παιχνίδια καλλιέργειας δεξιοτήτων.

Σχολική βιβλιοθήκη

Η Σχολική Βιβλιοθήκη είναι εμπλουτισμένη με εκατοντάδες τίτλους βιβλίων, επιλεγμένους με αυστηρά εκπαιδευτικά, λογοτεχνικά και παιδαγωγικά κριτήρια. Λειτουργεί σε καθημερινή βάση με την υπεύθυνη καθοδήγηση ειδικών εκπαιδευτικών. Σκοπός της είναι οι μαθητές να μυηθούν ανεπαισθήτως στη Φιλαναγνωσία. Παράλληλα, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να δανειστούν και να απολαύσουν βιβλία επιλογής τους, να οργανώσουν και να συμμετάσχουν σε ποικίλες εκπαιδευτικές δράσεις και σχολικούς διαγωνισμούς.