Καλή υγεία για καλύτερη ζωή! Μένουμε in action!

Η υγεία αποτελεί ίσως το πιο σημαντικό αγαθό και δικαίωμα για τον άνθρωπο. Η εκπαιδευτική ομάδα του σχολείου μας θεωρεί ιδιαίτερα σημαντικό να ενισχύσει τα παιδιά οργανώνοντας κατάλληλες δραστηριότητες για το θέμα της υγείας με στόχο την καλύτερη ζωή. 

Η αγωγή υγείας αποτελεί πυλώνα της πρόληψης ασθενειών και της προαγωγής υγείας και η εκπαίδευση σε θέματα υγείας εγείρει μεγάλο ενδιαφέρον για τους μαθητές. Παράλληλα , αν λάβουμε υπόψη την παραπληροφόρηση που χαρακτηρίζει την εποχή μας, το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο σύνθετο. Ως εκ τούτου, πιστεύουμε ότι μέσα από προγράμματα αγωγής υγείας δίνεται η ευκαιρία να εξηγήσουμε στα παιδιά βασικές έννοιες, να άρουμε φοβίες π.χ. για το γιατρό ή για τα μικρόβια, να τους διδάξουμε “ρουτίνες” προσωπικής υγιεινής και να τους εξηγήσουμε βασικούς επιστημονικούς όρους. 

Με στόχο τη διασφάλιση μιας ζωής με υγεία και ευημερία οργανώθηκε και θα πραγματοποιηθεί για τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού  ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα αγωγής υγείας. Η έναρξη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής (16/10). Τα θέματα που θα επεξεργαστούν τα παιδιά αφορούν τη διατροφή, την άσκηση, την προσωπική υγιεινή.

Η Υπεύθυνη Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής οργάνωσαν το συγκεκριμένο πρόγραμμα το οποίο συνδέεται με τον Στοχο 3 – Καλή υγεία και Ευημερία  από τους Παγκόσμιους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης και τον Στόχο 4 – Ποιοτική Εκπαίδευση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.