Εορτασμός των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821

Ανήκουμε σε μία χώρα που είναι μικρή στο χώρο, αλλά απέραντη στον χρόνο. Είναι μια φλούδα γης, όπως την προσδιόρισε ο Γιώργος Σεφέρης, είναι ένα πέτρινο ακρωτήρι στη Μεσόγειο που δεν έχει άλλο αγαθό παρά τον αγώνα του λαού, τη θάλασσα και το φως του ήλιου.

Όλο το έτος 2021 είναι αφιερωμένο στο να θυμηθούμε, να τιμήσουμε και να εκφράσουμε το σεβασμό μας στους αγωνιστές, αλλά και σε όλους εκείνους που κράτησαν ζωντανή τη φλόγα της λευτεριάς. Ο εορτασμός των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 21’, αποτελεί το μεγαλύτερο ιστορικό γεγονός της νεότερης ιστορίας μας.

Στο πλαίσιο αυτό, όλες οι τάξεις του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου θα προσπαθήσουν να ζωντανέψουν την ιστορία που έγραψαν με χρυσή πένα οι αγωνιστές του 1821 με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο. Η εκπαιδευτική κοινότητα του Σχολείου μας, οργάνωσε ένα κατάλληλο για κάθε ηλικία εκπαιδευτικό πρόγραμμα,  το οποίο συντάχθηκε λαμβάνοντας υπόψιν τη διαθεματική προσέγγιση της γνώσης, τη βιωματική και διερευνητική μάθηση και την πολυτροπικότητα. 

Με αυτό τον τρόπο παιδιά και εκπαιδευτικοί θα τιμήσουν τους δύσκολους και ηρωικούς αγώνες των προγόνων μας για την ελευθερία. Την Ελευθερία, που είναι αναμφισβήτητο και αναφαίρετο ανθρώπινο δικαίωμα. Διότι μόνο μέσα από ελεύθερους λαούς προάγεται η δημοκρατία και μόνο μέσα από τη δημοκρατία γεννιούνται ελεύθεροι άνθρωποι. «Όποιος Ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά» όπως αναφέρει ο Ρήγας Φεραίος.

Comments are closed.