ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ “BRAVO SCHOOLS”

Αγαπητοί γονείς,

στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Σχολικού Διαγωνισμού «Βravo Schools», στον οποίο συμμετείχε το Σχολείο μας, σας προσκαλούμε να ψηφίσετε τις καλύτερες πρωτοβουλίες & δράσεις με στόχο την επιβράβευση των σχολικών προτάσεων.

Τα τμήματα του Νηπιαγωγείου και Προνηπιαγωγείου έλαβαν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, «ΑλλάΖΩ στάση ↔ ΕπηρεάΖΩ το μέλλον». Στο πλαίσιο του καθημερινού τους προγράμματος, τα παιδιά μαζί με τους εκπαιδευτικούς επεξεργάστηκαν ζητήματα που άπτονται της παγκόσμιας πολιτότητας και της ενσωμάτωσης της διαφορετικότητας με έναρξη τη διερεύνηση των παγκόσμιων στόχων βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ. Με αυτόν τον τρόπο προάγεται η δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος και ταυτόχρονα η ανάπτυξη των δεξιοτήτων ενός ενεργού πολίτη.

Επιπρόσθετα, στην προσπάθεια μας ως σχολική μονάδα να διαχειριστούμε και να αντιμετωπίσουμε τις νέες συνθήκες λόγω της πανδημίας, βρήκαμε αρωγό μας το θεατρικό παιχνίδι. Οι μαθητές της Στ’ τάξης του Δημοτικού ασχολήθηκαν με το πρόγραμμα «COVID 19, μια νέα πραγματικότητα», καθώς μετά την πρώτη καραντίνα παιδιά και εκπαιδευτικοί βρέθηκαν εκτός του φυσικού τους περιβάλλοντος και δημιουργήθηκε η ανάγκη στον καθένα μας να επικοινωνήσει τις σκέψεις και τα συναισθήματα του.

Ενημερωθείτε, στηρίξτε & αναδείξτε την προσπάθεια και τη δημιουργικότητα των παιδιών, για να ενταχθεί το σχολείο μας στο Δίκτυο Πρεσβευτών των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης ως κέντρο ενημέρωσης και αφύπνισης της τοπικής μας κοινότητας.

Για να πετύχουμε το στόχο αυτό, είναι σημαντική η ανάδειξη και η στήριξη των δράσεων απ’ όλους!

Για να ψηφίσετε αντιγράψτε τον παρακάτω σύνδεσμο σε μία νέα σελίδα του περιηγητή σας

https://bravo.sustainablegreece2020.com/gr/voting-by-school/zanneio-ekpaideythrio.654.html

Το Bravo schools, in action for a better world, αποτελεί ένα πολυεπίπεδο πρόγραμμα ενημέρωσης, εκπαίδευσης και ενεργοποίησης της σχολικής κοινότητας και των τοπικών κοινωνιών για τους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, οι οποίοι εκφράζουν τις σύγχρονες παγκόσμιες προκλήσεις για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου χωρίς φτώχεια, πείνα και ανισότητες -έναν κόσμο με αξιοπρεπή εργασία και καλή εκπαίδευση, χωρίς την απειλή της κλιματικής αλλαγής, όπου μέσα από τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης, θα μεριμνά για τις ανάγκες όχι μόνο της σημερινής γενιάς αλλά και των μελλοντικών γενεών.

Για να επιτευχθεί το όραμα που εκπροσωπούν οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, απαιτείται η συμμετοχή και η συντονισμένη προσπάθεια όλων μας! Όλοι μαζί, οργανισμοί, εκπαιδευτικοί, μαθητές, οικογένειες και τοπικές κοινωνίες δραστηριοποιούμαστε σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο για τα θέματα που μας αφορούν, ώστε να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο κόσμο για εμάς και τα παιδιά μας!

Comments are closed.