Το Ζάννειο in action for a better world!!

Ένας από τους βασικότερους στόχους του Σχολείου μας είναι η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών για την εκπαίδευση με πρωτεύοντα κριτήριο την υιοθέτηση και εφαρμογή πρακτικών που αξιοποιούν τις δυνατότητες των παιδιών και καλλιεργούν το σύνολο των δεξιοτήτων τους. 

Η εκπαιδευτική πολιτική και φιλοσοφία μας αφουγκράζεται τις σύγχρονες ανάγκες και φροντίζει ώστε να προσφέρει κατάλληλες ευκαιρίες στα παιδιά ώστε αυτά να καταφέρουν να γίνουν οι άνθρωποι που επιθυμούν και ονειρεύονται. 

Έτσι, ακόμα μια δράση της εκπαιδευτικής μας κοινότητας είναι η συμμετοχή μας στο in action for a better world-Δημιουργούμε έναν καλύτερο κόσμο! Με πρωτοβουλίες, δραστηριότητες και πρακτικές που συνδέουν τα μαθήματα του σχολείου με την καθημερινή ζωή επιδιώκουμε να είμαστε και εμείς έτοιμοι για δράση-in action

Το in action for a better world αποτελεί ένα πολυεπίπεδο πρόγραμμα ενημέρωσηςεκπαίδευσης και ενεργοποίησης της σχολικής κοινότητας και των τοπικών κοινωνιών για τους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης, οι οποίοι εκφράζουν τις σύγχρονες παγκόσμιες προκλήσεις για τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. 

Μέσα από τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα αυτό, επιδιώκουμε την εκπαίδευση των μαθητών/μαθητριών μας καθώς και την εμπλοκή των γονέων σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης, με σκοπό την υιοθέτηση υπευθύνων πρακτικών που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής μας.

Η διάκριση της πρωτοβουλίας in action, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα European Sustainability Awards 2019, ως το καλύτερο πρόγραμμα μη κερδοσκοπικού οργανισμού στην Ευρώπη για τη διάδοση και ευαισθητοποίηση των Παγκόσμιων Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης, ενθαρρύνει όλους τους εμπλεκόμενους για τη συνέχιση του πρωτοποριακού αυτού προγράμματος.

Για να επιτευχθεί το όραμα που εκπροσωπούν οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, απαιτείται η συμμετοχή και η συντονισμένη προσπάθεια όλων μας!

Που δίνει έμφαση;

Στην ενημέρωση και  ευαισθητοποίηση όλων μας -των υπεύθυνων οργανισμών και των ενεργών πολιτών του σήμερα- με στόχο την υιοθέτηση υπεύθυνων πρακτικών που να συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Στην εκπαίδευση της μαθητικής κοινότητας, αποσκοπώντας στη δημιουργία των ενεργών πολιτών του αύριο, αυτών που θα αναλάβουν δράση για να φέρουν την αλλαγή στον πλανήτη μας μέχρι το 2030.

Στην αφύπνιση & ενεργοποίηση της τοπικής κοινωνίας για την ανάπτυξη δράσεων συνεργασίας & παρέμβασης, με στόχο την αντιμετώπιση των τοπικών προκλήσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.