Οι γονείς των μαθητών του Ζαννείου Εκπαιδευτηρίου έχουν τη δυνατότητα να συνομιλούν προσωπικά με τη Ψυχολόγο κατόπιν ραντεβού για θέματα που απασχολούν τους ίδιους ή τα παιδιά τους.

ΖΑΝΝΕΙΟ EXTRAS
ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ

Το Ζάννειο Εκπαιδευτήριο συνεργάζεται με τη Ψυχολόγο, κα Μαρία Πατεράκη η οποία επιμορφώνει και συμβουλεύει τους εκπαιδευτικούς του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου σε τακτά χρονικά διαστήματα. Οι γονείς των μαθητών του Ζαννείου Εκπαιδευτηρίου έχουν τη δυνατότητα να συνομιλούν προσωπικά με τη Ψυχολόγο κατόπιν ραντεβού για θέματα που απασχολούν τους ίδιους ή τα παιδιά τους.

Διαβάστε περισσότερα Διαβάστε λιγότερα

Εφαρμοσμένος κλάδος της Ψυχολογίας, η Σχολική Ψυχολογία, είναι συνδεδεμένη με τη σχολική καθημερινότητα. Αφορά μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και ειδικούς και στοχεύει  τόσο στην ενίσχυση της μαθησιακής διαδικασίας, όσο και στην  προαγωγή της ψυχικής υγείας των παιδιών.

Η Ψυχολόγος του Εκπαιδευτηρίου εστιάζει στο ρόλο της ψυχολογίας στο χώρο του Σχολείου και αναπτύσσει θέματα όπως:

¨     Εισαγωγή στην έννοια της ψυχικής υγείας
¨     Συναισθηματικές διαταραχές και προβλήματα συμπεριφοράς στο σχολείο
¨     Βία και επιθετικότητα
¨     Εφηβική παραβατικότητα
¨     Μαθησιακές δυσκολίες
¨     Σχολική επίδοση
¨     Σχολική φοβία και αντιμετώπιση
¨     Ο ρόλος και οι αρμοδιότητες του σχολικού Ψυχολόγου
¨     Η συνεργασία του σχολείου και της οικογένειας με τους ειδικούς

Συνεργασία Παιδιάτρου

Το Ζάννειο Εκπαιδευτήριο συνεργάζεται σε μόνιμη βάση με την Παιδίατρο κα Χριστίνα Μπασιούρη-Ανδρεαδάκη. Η Παιδίατρος επισκέπτεται το Εκπαιδευτήριο για τον έλεγχο των βιβλιαρίων υγείας των μαθητών καθώς και για την αντιμετώπιση εκτάτων περιπτώσεων. Επίσης στην αρχή της σχολικής χρονιάς παρέχει την απαραίτητ εξέταση για την συμπλήρωση του Ατομικού Δελτίου Υγείας, δωρεάν, στους μαθητές του Εκπαιδευτηρίου.

Συνεργασία Διαιτολόγου

Η κα Ελένη Λογοθέτη συνεργάζεται με το Ζάννειο Εκπαιδευτήριο παρέχοντας συμβουλευτική, συμμετέχοντας στα προγράμματα Αγωγής Υγείας που υλοποιούν οι μαθητές και εγκρίνοντας μηνιαίως το Διαιτολόγιο διατροφής του Σχολείου. 

 

 

PHOTO OF THE DAY