Εκδόσεις από το Ζάννειο Εκπαιδευτήριο

ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Η νηπιαγωγός και Προϊσταμένη του Προνηπιαγωγείου και Νηπιαγωγείου του Ζαννείου Εκπαιδευτηρίου, κα Ελένη Λευκαδίτη, κυκλοφόρησε το πρώτο της παραμύθι με τίτλο «Αναστάτωση στην πολιτεία των γραμμάτων» το Δεκέμβριο του 2009 από τις εκδόσεις ΔΟΚΙΜΑΚΗΣ.

 

Το παραμύθι αυτό δημιουργήθηκε μετά από το σχέδιο εργασίας-project που υλοποίησαν τα νήπια τη σχολική χρονιά 2008-2009 μαζί της και το παρουσίασαν με μια φανταστική θεατρική παράσταση στο τέλος της χρονιάς.

Παράλληλα, το Εκπαιδευτήριο μας συντάσσει και εκδίδει τριμηνιαία σχολική εφημερίδα με τίτλο «Ζιζάννειο» η οποία διανέμεται δωρεάν στα μέλη της εκπαιδευτικής μας κοινότητας καθώς και σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία της πόλης μας.

 

Η εφημερίδα μας υπηρετεί τη σύγχρονη εκπαιδευτική αντίληψη και η ύλη οργανώνεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να διαπερνά τις διαχωριστικές γραμμές μεταξύ των περιεχομένων της μάθησης και των επιμέρους αντικειμένων, με σκοπό την εστίαση του ενδιαφέροντος των αναγνωστών σε ευρύτερους τομείς μάθησης και ενημέρωσης. Η έκδοση μιας μαθητικής εφημερίδας σίγουρα δεν μπορεί ή δεν πρέπει να είναι αυτοσκοπός. Είναι ένα «βήμα» έκφρασης ή διαφορετικά ένας μικρός βηματισμός για την εκφορά του πρώτου δημόσιου λόγου από τους μαθητές. Η δομή της ύλης στηρίζεται στη σύγχρονη αντίληψη περί διαθεματικότητας.

Η σχολική εφημερίδα μας βραβεύτηκε από την  Προοδευτική Πολιτιστική Κίνηση «Λευτέρης Δασκαλάκης» μετά από τη συμμετοχή του εντύπου μας στον 1ο Διαγωνισμό Δημοσιογραφικών Δεξιοτήτων (2011-2012) για μαθητές Δημοτικού Σχολείου.

 

Τέλος, για μια δημιουργική συνεργασία σχολείου-οικογένειας το Ζάννειο Εκπαιδευτήριο εκδίδει μηνιαίο τεύχος ενημέρωσης για γονείς και μαθητές του Σχολείου με το όνομα «Επικοινωνώ».  
 

PHOTO OF THE DAY