ΖΑΝΝΕΙΟ PLUS
ΝΕΑ - Νέα δημοτικού

20.04.2018

Συμμετοχή της E’ τάξης στο 8ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Το σχολείο μας όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος συμμετέχει στο «8ο μαθητικό  Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας». Συγκεκριμένα οι μαθητές της Ε’ τάξης του Δημοτικού αποφάσισαν φέτος να γράψουν ένα βιβλίο.
Με αφορμή ένα παιδικό παραμύθι που διάβασαν, δημιουργήθηκε έντονο ενδιαφέρον στην τάξη γύρω από την έννοια της διαφορετικότητας. Αναζήτησαν πληροφορίες, συζήτησαν αρκετά και κατέληξαν πως η διαφορετικότητα μας υπενθυμίζει ότι είμαστε όλοι ξεχωριστοί. Έτσι ξεκίνησαν να γράφουν την ιστορία τους...

Για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου, οι μαθητές εμπνεύστηκαν τους ήρωες και τις σκηνές και στη συνέχεια, στο μάθημα των εικαστικών, κατασκεύασαν με πλαστελίνες και άλλα υλικά την εικονογράφηση του βιβλίου. Στο μάθημα της πληροφορικής, έκαναν την τελική σύνθεση και δημιουργία του έργου, το οποίο και θα παρουσιάσουν. Ο τίτλος του έργου είναι: «Μέσα από τα μάτια μου».

Το Φεστιβάλ θα λάβει χώρα στις 20 Απριλίου 2018 στις 9:00 πμ στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ηρακλείου όπου οι μαθητές θα παρουσιάσουν το έργο τους. Ελάτε όλοι να απολαύσουμε τα παιδιά μας!
 

<< Επιστροφή

PHOTO OF THE DAY