ΖΑΝΝΕΙΟ PLUS
ΝΕΑ - Νέα νηπιαγωγείου

16.03.2016

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ:Έναρξη προγράμματος Μετάβασης από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο

Η Μετάβαση των νηπίων από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό Σχολείο θεωρείται μια από τις κρισιμότερες περιόδους της παιδικής ηλικίας. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι αλλαγές αυτές  έχουν επιπτώσεις στην περαιτέρω ακαδημαϊκή εξέλιξη του παιδιού και στην κοινωνικοποίησή του, οι εκπαιδευτικοί του Ζαννείου Νηπιαγωγείου σχεδίασαν ένα πρόγραμμα κατάλληλο για την ομαλή μετάβαση των νηπίων στην Ά τάξη Δημοτικού. Κατά τον μήνα Μάρτιο θα υλοποιηθούν οι ακόλουθες τρεις φάσεις:

1η  φάση:
Η Διεύθυνση του Δημοτικού Σχολείου θα υποδεχτεί στον χώρο της βιβλιοθήκης τα παιδιά του Νηπιαγωγείου και θα συζητήσει μαζί τους για τον διαφορετικό τρόπο λειτουργίας του Δημοτικού συγκριτικά με το Νηπιαγωγείο και το πως φαντάζονται το σχολείο που θα φοιτούν σε λίγους μήνες.

2η φάση:
Τα νήπια θα ξεναγηθούν στους χώρους του Δημοτικού Σχολείου. Θα περπατήσουν στους διαδρόμους που χρησιμοποιούν οι μαθητές του, θα γνωρίσουν νέες αίθουσες διδασκαλίας καθώς και χώρους εργαστηρίων που δεν τους είναι γνωστοί. Θα συγκρίνουν τα έπιπλα που χρησιμοποιούν τα μεγαλύτερα παιδιά καθώς και τη διάταξή τους στις τάξεις του Δημοτικού. Επιπλέον, θα ξεφυλλίσουν τα βιβλία που χρησιμοποιούν οι μαθητές της Α΄ Δημοτικού στα μαθήματα ειδικοτήτων.

3η φάση:
Τα παιδιά θα παραλάβουν μια πρόσκληση από τους μαθητές της Α΄ Δημοτικού  για να γνωριστούν και να παίξουν όλοι μαζί στον προαύλιο χώρο του σχολείου. Με τον τρόπο αυτό θα γνωρίσουν επίσης τους εκπαιδευτικούς των τμημάτων της Α΄ τάξης.
 

<< Επιστροφή

PHOTO OF THE DAY