ΖΑΝΝΕΙΟ PLUS
ΝΕΑ - Νέα νηπιαγωγείου - Νέα δημοτικού

19.11.2015

Νηπιαγωγείο -Γ΄τάξη: Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Φράγμα Αποσελέμη για το πρόγραμμα Water Ecoculture

Η Γ΄ τάξη θα συμμετάσχει μαζί με το Νηπιαγωγείο στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «WaterEcoculture», που τελείται υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Προσχολικής Εκπαίδευσης (ΟΜΕΡ) και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης.
Το έργο έχει ως στόχο την οικοδόμηση της ευαισθητοποίησης των παιδιών  σχετικά με τη σημασία του νερού για τον πλανήτη και τον τρόπο με τον οποίο το νερό συνδέεται με ορισμένα χαρακτηριστικά του ανθρώπινου πολιτισμού.

Το «Water Ecoculture» προσφέρει σε ομάδες παιδιών την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε έρευνα πεδίου για την ανάπτυξη μιας θεματικής ενότητας με θέμα το νερό, εφαρμόζοντας τις αρχές της διερευνητικής μάθησης. Τα παιδιά θα οργανώσουν μία ή περισσότερες εξόδους για να επισκεφθούν μέρη όπου υπάρχει νερό, ώστε να κάνουν τις παρατηρήσεις και τη συλλογή δεδομένων.

Στη συνέχεια, θα συγκρίνουν και θα συμπληρώσουν τα στοιχεία τους με πληροφορίες από γραπτές, προφορικές ή ψηφιακές πηγές. Τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα της εργασίας των παιδιών στη συνέχεια θα διατίθενται στην ιστοσελίδα του έργου, όπου θα είναι σε θέση να δούμε τι έχουν βρει τα παιδιά από άλλα μέρη της Ευρώπης στις δικές τους έρευνες για το νερό.

<< Επιστροφή

PHOTO OF THE DAY