ΖΑΝΝΕΙΟ PLUS
ΝΕΑ - Νέα νηπιαγωγείου - Νέα δημοτικού

20.04.2015

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας ΒΙΒΛΙΟΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 3

O διάλογος που άνοιξε πριν 2 χρόνια το Εκπαιδευτήριό μας -Σχολική και Προσχολική Αγωγή- με το Βιβλίο συνεχίζεται.  Ο κύκλος διευρύνεται και η αναζήτηση βαθαίνει.
Αφορμή πάντα η Παγκόσμια Ημέρα αφιερωμένη στο Βιβλίο (2 Απριλίου). Η θεματολογία προσαρμόστηκε, ως χρονοδιάγραμμα, από την Τρίτη 21 Απριλίου έως και την Παρασκευή  24 Απριλίου.
     

Οι μαθητές με την περιέργεια της εξερεύνησης, τη γοητεία της ανακάλυψης, την πληρότητα του νιώθω, την απόλαυση της ανάγνωσης και της γραφής θα ταξιδέψουν στις θάλασσες της γνώσης. Η ταυτόχρονη παρουσία μικρών και μεγάλων μαθητών στον ίδιο χώρο θα λειτουργήσει ως μια πρωτόφαντη διάδραση με προφανή οφέλη.
     

Θα δοθεί χώρος στις λέξεις, ως σημαινόμενα, να πυροδοτήσουν νοήματα, στις προτάσεις να γεννήσουν συναισθήματα και στα κείμενα ως ολότητα να ακτινοβολήσουν την αισθητική τους. Στα δε ποιήματα ν΄ αφήσουν το μαγικό λόγο να σκιρτήσει.

Μπορεί σε τέσσερα δίωρα να μην καταφέρουμε όλοι οι μαθητές να γίνουν αχώριστοι φίλοι του Βιβλίου, αλλά σίγουρα θα έχουν κάνει ένα ακόμα αποφασιστικό βήμα προς τη Φιλαναγνωσία και έτσι: «Καθώς περνούν τα χρόνια θα βλέπουν τον κόσμο με άλλα μάτια».

<< Επιστροφή

PHOTO OF THE DAY