ΖΑΝΝΕΙΟ PLUS
ΝΕΑ - Νέα προνηπιαγωγείου - Νέα νηπιαγωγείου - Νέα δημοτικού

06.03.2015

Εκπαιδευτική Δράση “Ένα σχολείο χωρίς επιθετικότητα”

Την Παρασκευή 6 Μαρτίου, Πανελλήνια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού, όλα τα τμήματα του Εκπαιδευτηρίου μας, θα συμμετάσχουν σε δραστηριότητες, ειδικά σχεδιασμένες για την ευαισθητοποίηση των μαθητών πάνω σε αυτό το θέμα. Μέσα από αφηγήσεις, προβολή βίντεο, παιχνίδια, εικαστικές δημιουργίες αλλά και συζήτηση, τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την υφιστάμενη κατάσταση, να ευαισθητοποιηθούν αλλά και να μάθουν εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισης της βίας, ώστε το φαινόμενο αυτό να εξαλειφθεί. Στόχος των παραπάνω δράσεων είναι τόσο  η ενημέρωση της σχολικής κοινότητας όσο  και η ανάδειξη θετικών προτύπων συμπεριφοράς καθώς και  η ανάπτυξη σχέσεων που στηρίζονται στο σεβασμό, στην κατανόηση και στην αποδοχή.

Τα νήπια θα υλοποιήσουν τις δύο πρώτες εβδομάδες του Μαρτίου το εκπαιδευτικό πρόγραμμα κοινωνικοσυναισθηματικής ανάπτυξης «Ένα Σχολείο χωρίς επιθετικότητα».

Επίσης, στα τμήματα του Νηπιαγωγείου, την περίοδο αυτή, θα πραγματοποιηθούν  δραστηριότητες που αποσκοπούν στην ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα σχετικά με τη σχολική βία και να μάθουν εναλλακτικούς τρόπους αντιμετώπισής της, ώστε το φαινόμενο αυτό να εξαλειφθεί. Με άξονα τα παραμύθια των εκδόσεων Πατάκη «Ο Τριγωνοψαρούλης», τα νήπια θα δημιουργήσουν μια ομαδική αφίσα, λαμβάνοντας μέρος στην πανελλήνια δράση που οργανώνουν οι εκδόσεις και η οποία θα κοινοποιηθεί στον ιστότοπο www.trigonopsaroulis.gr στις αρχές Μαΐου. 

<< Επιστροφή

PHOTO OF THE DAY

Καλωσορίζοντας την Άνοιξη: “Χελιδονίσματα”