Νέες εγγραφές

Οι εγγραφές του νέου σχολικού έτους 2023 – 2024 έχουν ήδη ξεκινήσει και ανυπομονούμε να υποδεχτούμε τα καινούρια μέλη του σχολείου μας!

Το Ζάννειο Εκπαιδευτήριο αποτελεί έναν δυναμικό, εκπαιδευτικό οργανισμό που διαρκώς εξελίσσεται, χτίζοντας μεγάλη εμπειρία στην εκπαίδευση και υιοθετώντας σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους που επικεντρώνονται στην ανάπτυξη των παιδιών!

Σύγχρονες μέθοδοι διδασκαλίας

Στο Ζάννειο Εκπαιδευτήριο, είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι στη σύγχρονη παιδαγωγική επιστήμη και εφαρμόζουμε καινοτόμες μεθόδους που οδηγούν στην κοινωνική, τη συναισθηματική και την εκπαιδευτική ανάπτυξη κάθε παιδιού. Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά συμμετέχουν σε πλήθος δραστηριοτήτων εργαστηριακής μορφής και σε δράσεις έκφρασης και εκπαιδεύονται στη χρήση τεχνολογιών, πληροφορίας και επικοινωνιών στην εκπαίδευση. Έτσι, αναπτύσσουν βασικές ικανότητές τους, εξασκούν την κριτική σκέψη τους, αξιολογούν πληροφορίες και συνθέτουν νέα δεδομένα. Στόχος μας είναι, λοιπόν, τα παιδιά να αγαπήσουν το σχολείο και τη μάθηση από μικρή ηλικία και να διαμορφώσουν μια ισορροπημένη και ολοκληρωμένη προσωπικότητα.

Στόχος μας είναι τα παιδιά να αγαπήσουν το σχολείο και τη μάθηση από μικρή ηλικία!

Παράλληλα, προσεγγίζουμε την εκπαιδευτική διαδικασία με νέα τεχνολογικά μέσα διδασκαλίας, ώστε να διατηρήσουμε αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών και να τα ενθαρρύνουμε να έχουν ενεργό ρόλο στην εκπαίδευση με τη χρήση εποπτικών εργαλείων. Διαθέτουμε συνολικά 15 αίθουσες διδασκαλίας με προτζέκτορες, αίθουσα Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και αίθουσα Αγγλικών με διαδραστικό πίνακα και παρέχουμε τάμπλετ για ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή των μικρών μας φίλων.

Δημιουργικές δραστηριότητες

Εμπλουτίζουμε την καθημερινότητα των μικρών μας φίλων με δημιουργικές δραστηριότητες που τους προσφέρουν νέες και διαφορετικές ευκαιρίες αλληλεπίδρασης.

Η ελεύθερη έκφραση και ανάπτυξη της φαντασίας καλλιεργούνται με τη συμμετοχή των παιδιών στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων του σχολείου μας:

Εικαστική έκφραση – Διαθέτουμε Αίθουσα Εικαστικών που χάρη στη διαμόρφωσή της δίνει στα παιδιά τη δυνατότητα να εμπνευστούν και εκφράσουν καλλιτεχνικά τις δικές τους ξεχωριστές ιδέες. 

Θεατρικό παιχνίδι – Τα παιδιά μαθαίνουν να πειραματίζονται, να δημιουργούν και να αναλαμβάνουν ρόλους. Το θεατρικό παιχνίδι είναι ιδανικό για την έκφραση και την επικοινωνία των παιδιών σε κάθε ηλικία.  

✔ Μουσικοκινητική – Τα παιδιά καλλιεργούν τη μουσική και μουσικοκινητική τους παιδεία, ερχόμενα σε επαφή με μουσικά ακούσματα και όργανα. 

✔ Kids Yoga

✔ Σκάκι

✔ STEM Education

 

Κάθε μέρα, αναζητούμε κάτι νέο! 

Διοργάνωση εκπαιδευτικών δράσεων

Οι μαθητές συμμετέχουν σε ποικίλες εκπαιδευτικές δράσεις μέσα από τις οποίες αναπτύσσουν τη δημιουργικότητά τους, αλλά και προβληματίζονται για διάφορα ζητήματα. Η κοινωνικοποίηση και η έκφραση του παιδιού ενισχύονται με πολλές μορφωτικές επισκέψεις και εξωσχολικές εκδρομές. Σύμφωνα με τη θεματολογία που επεξεργάζονται τα παιδιά στην τάξη, παίρνουν μέρος σε δράσεις που τα βοηθούν να αποκτούν νέες εμπειρίες και να αντιλαμβάνονται δύσκολες έννοιες.

Τα παιδιά αποκτούν νέες εμπειρίες και να αντιλαμβάνονται δύσκολες έννοιες!

Σχολική βιβλιοθήκη

Η σχολική βιβλιοθήκη είναι εμπλουτισμένη με εκατοντάδες τίτλους βιβλίων, επιλεγμένους με αυστηρά εκπαιδευτικά, λογοτεχνικά και παιδαγωγικά κριτήρια. Λειτουργεί σε καθημερινή βάση με την υπεύθυνη καθοδήγηση ειδικών εκπαιδευτικών και έχει στόχο τη μύηση των μαθητών στη φιλαναγνωσία από μικρή ηλικία.

Επιπλέον, οι μαθητές έχουν τη δυνατότητα να δανειστούν και να απολαύσουν βιβλία επιλογής τους, να οργανώσουν και να συμμετάσχουν σε ποικίλες εκπαιδευτικές δράσεις και σχολικούς διαγωνισμούς.

Βιωματική μάθηση

Στο Ζάννειο έχουμε το δικό μας περιβόλι, το οποίο αναλαμβάνουν να φροντίσουν οι μικροί μας φίλοι. Φυτεύουν λαχανικά και μυρωδικά και παρακολουθούν την ανάπτυξή τους. Συμμετέχουν, δηλαδή, σε όλα τα στάδια παραγωγής των φρέσκων οπωροκηπευτικών, από τη σπορά, τη συντήρηση, το κλάδεμα έως και τη συγκομιδή τους. Μέσα από αυτή τη βιωματική διαδικασία, στοχεύουμε στην εξοικείωση των παιδιών με τη φύση και τη μύησή τους στον υγιεινό τρόπο ζωής. Σε συνδυασμό με την περιποίηση του περιβολιού και την κατανάλωση φρέσκων προϊόντων από το μποστάνι, η σίτιση των μαθητών μας γίνεται αποκλειστικά με τροφές πλούσιες σε βιταμίνες και ενέργεια, οι οποίες δεν περιέχουν καθόλου ζάχαρη (Zero Sugar Food).

Στοχεύουμε στην εξοικείωση των παιδιών με τη φύση και τη μύησή τους στον υγιεινό τρόπο ζωής!

Αθλητικές δραστηριότητες

Η άθληση εκτός από την ενδυνάμωση του σώματος, συντελεί στην καθολική ωρίμανση του ανθρώπου και την ανάπτυξη ψυχικών ικανοτήτων. Στο Ζάννειο οργανώνουμε, λοιπόν, ποικίλες αθλητικές δραστηριότητες για να δημιουργήσουμε ευκαιρίες αλληλεπίδρασης κατά τη διάρκεια της άθλησης. Παράλληλα, συμμετέχουμε σε όλα τα σχολικά πρωταθλήματα, τις αθλοπαιδιές και τις σχολικές παρελάσεις.

Συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα προσφέρουν νέες εκπαιδευτικές διαδρομές και ενισχύουν αποτελεσματικά την εκπαιδευτική διαδικασία, την ατομική πρόοδο των μαθητών και την επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών.

✔ Erasmus +

✔ eTwinning

✔ Teachers4Europe – T4E

Εξετάσεις Cambridge

Το Ζάννειο είναι επίσημο εξεταστικό κέντρο του οργανισμού Vellum που είναι ο αποκλειστικός συνεργάτης του τμήματος διεθνών εξετάσεων του Cambridge (University of Cambridge International Examinations) για τα πιστοποιητικά πληροφορικής στην Ελλάδα.

Μεταφορά με σχολικό λεωφορείο

Διαθέτουμε ένα μεγάλο στόλο σχολικών λεωφορείων, τα οποία συντηρούνται άριστα, είναι πάντα καθαρά και προσεγμένα. Οι μαθητές που φοιτούν στο Ζάννειο Εκπαιδευτήριο μπορούν να επιλέξουν τη μετακίνησή τους από και προς το Σχολείο με τα σχολικά λεωφορεία μας.

Το σχολείο μας

Πληροφορίες Εγγραφής

Συμπληρώστε τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας στο ακόλουθο πεδίο, ώστε να λάβετε με email τον φάκελο με όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για την εγγραφή των παιδιών σας στο Ζάννειο Εκπαιδευτήριο.